Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

και με τα αρχεία τι γίνεται;

Ένα πρόβλημα που επισημάναμε με τα blogs είναι ότι δεν "σηκώνουν" αρχεία (Word, excel, powerpoint κτλ). Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε διδακτικά το blog μας. Όπως θα δείτε και αργότερα σε άλλα μαθήματα για το διαδίκτυο -ή θα σας πουν συνάδελφοι που ήδη έχουν δικές τους ιστοσελίδες-, η διατήρηση προσωπικής ιστοσελίδας είναι μια λύση, αλλά πολλές φορές είτε κοστίζει περισσότερο, είτε απαιτεί τεχνική υποστήριξη. Επίσης δεν υποστηρίζει δυναμικό περιεχόμενο (συζητήσεις πχ).

Η λύση σ' αυτό λέγεται "widget" και είναι αυτό το μικρό κουμπάκι στο τέλος του κειμένου μου. Αυτό που κάνει είναι να δίνει στους αναγνώστες μου μια σύνδεση με ένα αρχείο που θέλω να κατεβάσουν.

Για να μπορείτε να φτιάχνετε widgets, πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το site και να φτιάξετε ένα λογαριασμό (είναι πιο απλό απ' ό,τι κάναμε στο blogger). Ο λογαριασμός αυτός σας δίνει μεγάλη χωρητικότητα για να αποθηκεύσετε το υλικό σας και είτε να το κάνετε διαθέσιμο σε όλους, είτε απλά να το βλέπετε μόνο εσείς.

Δοκιμάστε το δικό μου widget για να δείτε την παρουσίασή μου της Παρασκευής 20/6 και να πάρετε μια ιδέα πώς δουλεύει το σύστημα

Κατ.


1 σχόλιο:

xenia είπε...

Κυρία Μακρή, Ανδριανοπούλου Πολυξένη από το 7ο ΠΑΚΕ. Δημιούργησα το blog: polyandrian.blogspot.com