Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

πώς προσθέτουμε λίστα άλλων blogs

επειδή υποσχέθηκα συμβουλές και κόλπα, εδώ είναι ένα βιντεάκι για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα ώστε στο blog μας να φαίνονται άλλα, τα οποία διαβάζουμε ή συχνάζουμε. (το βίντεο είναι λίγο χάλια, οπότε παρακάτω παραθέτω και τις οδηγίες)

1. Συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας (πληκτρολογούμε τη διεύθυνσή μας, π.χ. peiramapake.blogspot.com, και πατάμε πάνω αριστερά "σύνδεση")
2. Επιλέγουμε "προσαρμογή"
3. Στην καρτέλα "διάταξη", επιλέγουμε "προσθήκη στοιχείου σελίδας", από τη στήλη δεξιά (εκεί δηλαδή που θέλουμε να φαίνεται η λίστα μας)
4. στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγουμε "λίστα"
5. στο παράθυρο "διαμόρφωση λίστας", πληκτρολογούμε τον τίτλο που θέλουμε (π.χ. λίστα blog ομάδας)
6. στο "προσθήκη στοιχείου", πληκτρολογούμε το όνομα του blog του συναδέλφου ή φίλου, όπως θέλουμε να φαίνεται στη λίστα μας (π.χ. το blog του τάδε...)
7. Πατάμε το εικονίδιο "δημιουργία συνδέσμου", κάτω ακριβώς από το όνομα που γράψαμε
7a. Aν έχουμε windows vista -όπως εγώ, αλλιώς αγνοήστε-, μπορεί να μπλοκαριστεί το παράθυρο που πρέπει να γράψουμε το σύνδεσμο. Σ' αυτή την περίπτωση, πάμε πάνω στο browser και επιλέγουμε "προσωρινή άρση αποκλεισμού αναδυόμενων" (temporarily allow scripted windows).
8.Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση του blog που θέλουμε να προσθέσουμε (π.χ. http://giorgosbas.blogspot.com/)
9. πατάμε αποθήκευση

Διορθώστε με ή ρωτήστε για ό,τι δεν είναι σαφές

Κατερίνα

2 σχόλια:

nomiele είπε...

Μια ερώτησης κα δασκάλα:

Τι είναι το RSS και/ή το Atom

katerinamakri είπε...

rss και atom...υπόσχομαι αναλυτική ανάρτηση γι' αυτά προσεχώς. Προς το παρόν, μια μικρή εξήγηση: είναι μικρά προγραμματάκια που κατεβάζουμε και δουλεύουν ως κουμπιά στον Internet explorer ή στο firefox. Αυτό που κάνουν για μας, είναι να πηγαίνουν σε site δυναμικού περιεχομένου που μας ενδιαφέρουν (π.χ. ένα site με συνεχή ροή ειδήσεων, ή ένα blog), να "επιλέγουν" από κει τις ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν και να τις μαζεύουν όλες μαζί σε μία σελίδα. Έστι δε χρειάζεται να τρέχουμε σε 10-15 sites να κοιτάμε τι νεότερο υπάρχει.